Verden er uskarp Plakat
"Verden er uskarp" (2022)
Instruktør:
Iben Haahr Andersen
Grib dagen, grib timen og mød fire kvindelige fotografer, der nok har rigtig mange kilometer i benene, men som leverer livsmod og nysgerrighed på et niveau, hvor alle kan (og bør!) lade sig inspirere. VERDEN ER USKARP præsenterer os for de fire kvindelige fotografer: Else Tholstrup, Nanna Bisp Büchert, Marianne Engberg og Tove Kurtzweil. Fulde af livsglæde, lidenskab og skabertrang - og en anekdote eller fem!

Se Trailer
Pibens heltinder knus foto
Pibens heltinder” (2017)
Instruktør:
Iben Haahr Andersen & Minna Grooss
Mænd og kvinder over hele verden beundrer dem, vil have dem, behøver dem og jager dem. Nr de ankommer til en ny by bliver de modtaget som Hollywoodstjerner. De skriver autografer og bliver hentet i limousiner, men de er hverken skuespillere eller rockstjerner. De er to eftertragtede danske kvindlige pibemagere, der jonglerer med stor livsenergi igennem en verden af velsignet røg. Tag med p en forunderlige rejse ind I en ukendt verden.

Se Trailer
Xenia sidder i en bil foto
”Xenia - En vognmands bekendelser" (2016)
Instruktør:
Iben Haahr Andersen

Klædt som kvinde, dog heterosexuel, lever han som sexarbejder med en kundekreds mest bestående af mænd

Se Trailer
I Lyset af Revolutionen - en film om kvinder og kunst i Kairo Plakat
”I Lyset af Revolutionen - en film om kvinder og kunst i Kairo” (2015)
Instruktør Iben Haahr Andersen og Lone Falster
Da det arabiske forår kommer til Egypten i 2011 forandrer det alle, også de kvindelige kunstnere. Kvinderne bliver modigere og synlige - deres kunst bliver radikal.
Filmen møder 8 kvinder: en fotograf og en filminstruktør, billedkunstnere og musikere
i de omvæltende år, hvor militæret og Det Muslimske Broderskab kæmper om magten.

Premiere sept.2015. Vinder af Salaam Film Price


Se Trailer
Livet ifølge Antonplakat
Livet ifølge Anton” (2015)
Instruktør:
Iben Haahr Andersen
Anton er 87. Han bor på sin fædrene gård med ni køer og 2 katte. De ni køer lever så længe som Anton gør. De lavede en pagt. Anton lever i. Hans tid med køerne, døgnets timer og årets gang, er hans eneste nutid. Livet har sin evighed i naturens gentagelser, men slægtsgården er nu en ruin, vildvinen har presset ruderne ind til den fine stue og snor sig om møblerne - her har ingen siddet i årtier. Familie og naboer elsker den gamle, stædige mand, men de er også bekymrede. For ham og for dyrene. Snart kan de offentlige myndigheder ikke lade den gamle mand være længere. Der skal træffes foranstaltninger. Anton sætter velfærdsstaten på prøve, fordi han insisterer på at tage sig af sig selv.

Se Trailer
My Love foto afparet
”My Love - Historien om Paul og Mai" (2012)
Instruktør:
Iben Haahr Andersen
Poul er en af de sidste bundgarnfiskere i Danmark. For nogle år siden mistede han på tragisk vis alt, hvad han elskede. Men fra ruinerne af hans tidligere liv blomstrer et nyt, da Poul i en alder af 60 møder sit livs kærlighed. Han hedder Mai og kommer fra Thailand. MY LOVE er kærlighedshistorien om Poul og Mai – der minder os om, at det aldrig er for sent at ændre kurs i livet.

Åbningsfilm på MIX Copenhagen 2012
Jurypris for bedste dokumentar på GenderDocFilmFestival, Rom 2013. Nomineret til bedste dokumentar på Nordisk Panorama, 2013
.

Se Trailer
Goddag mit navn er lesbisk foto
”Goddag mit navn er lesbisk" (2009)
Instruktør:
Iben Haahr Andersen og Minna Grooss

Med en befriende selvironi gives et indblik i lesbisk liv i Danmark fra 1950’erne og frem til i dag. Illustreret med udfordrende animationer, omfattende arkivmaterialer og en dynamisk lydside tager filmen en tour de force i kvindekærlighedens historie; Fra det skjulte liv i 50’ernes moralske Danmark til nutidens kønsopløste queer-miljø og kernefamilien med tre børn, to mødre, ingen far.


Åbnings film på CGLFF 2009
Vandt publikumprisen: København, Montreal, Skt. Petersborg, Novosibirsk og Kemerovo


Se Trailer
Lyd på liv foto Else Marie Pade
”Lyd på Liv” (2006)
Instruktør:
Iben Haahr Andersen og Katia Forbert Petersen

80-årige Else Marie Pade er et af dansk musikhistories store fænomener, som har fået renæssance blandt teknopublikummet. Pades musik har sin oprindelse i hendes livshistorie. Som barn var hun sengeliggende. Hun lyttede til lydene omkring hende - på trappen, fra gården og fra stuen ved siden af. Her begyndte hendes lydunivers at tage form. Under 2. Verdenskrig blev hun taget til fange af Gestapo og isolationsfængslet.

Vandt ”Robertprisen” 2007

Se Trailer
Min egen motorhest foto
”Min egen motorhest ” (2001)
Instruktør:
Iben Haahr Andersen og Katia Forbert Petersen
Min egen Motorhest er et dokumentarisk portræt af nogle af Danmarks yngste sportsentusiaster. Filmen handler om en gruppe fartglade børn i alderen mellem 3 og 9 år, der kører microspeedway - motorcykelløb for børn. Microspeedway er en familiesport, hvor børn og voksne mødes og bygger noget op sammen. Det er et rituelt, og både store og små er et med sporten, med farten, med glæden og med skuffelsen.

Se Trailer
To kvinder på en flod foto
”To kvinder på en flod” (1996)
Instruktør:
Iben Haahr Andersen og Katia Forbert Petersen
.
En poetisk dokumentarfilm om to kvinders usædvanlige liv på floden Seine i Paris. For blot få år siden var Kirsten dansk ambassadørfrue, men da hendes mand forlod hende, besluttede hun at finde en helt anden måde at leve på. I dag bor hun på sin flodbåd og arbejder med narkomaner

Vinder af ”Gran Prix” på ITVA Festival, København 1998
Prisen for " Bedste Dokumentar" på ITVA Festival i New Orleans 1999

Se Trailer